pagina met informatie over rieten daken

Als u geinterreseerd bent in alles wat met rietdekken en rieten daken te maken heeft zit u op deze pagina goed. We willen hier informatie geven over dit onderwerp vandaar dat we ook een aantal links geplaatst hebben.

Waar u op moet letten met het zoeken naar een Rietdekkersbedrijf

Bent u zich aan het orienteren om een rietdekkersbedrijf te vinden die voldoet aan uw verwachtingen? Zoek dan naar een bedrijf dat is aangesloten bij de vakfederatie voor rietdekkers zo weet u zeker dat de kwaliteit van het geleverde werk goed is. 

Een rietdekker die bij deze federatie aangesloten is werkt ook volgens de voorwaarden van deze organitatie. Dit zorgt ervoor dat het werk vakkundig en ook volgens de veiligheidsnormen worden uitgevoerd. Ook voor advies kunt u een gediplomeerde Rietdekker terecht.

Met kennis van zaken staan zij u met raad en daad bij.

Wat zijn de kosten om rieten dak

De kosten voor het vervangen van een rieten dak zijn onder andere afhankelijk van deze factoren:

  • De bereikbaarheid van het object (i.v.m. transport en plaatsen van steiger)
  • Welke dakconstructie wordt gebruikt
  • Wordt het rieten dak geisoleerd
  • Moeten er dakramen geplaatst worden
  • Zijn er moeilijke details
  • Welke kwaliteit riet wordt gebruikt

Van pannendak naar rieten dak

Heeft u momenteel dakpannen op uw dak liggen en zou u die graag willen laten vervangen door riet? Een proffessionele Rietdekker kan u in dit geval ook adviseren. De Rietdekker zal dan eerst de dakpannen verwijderen en afvoeren, vervolgens kan er riet op het dak aangebracht worden. U zult er versteld van staan hoe de uitstraling van uw woning veranderd in positieve zin. Neem ook eens een kijkje op de website van Rietdekkersbedrijf Jansen rietdekkers Werkendam

Rietdekken is een ambacht

Het rietdekken is een ambacht, er is tijd nodig om het vak goed te kunnen leren, ook moet je geen hoogtevrees hebben en fysiek in een goede conditie zijn. Hoewel er in de loop der jaren nieuwe technieken in gebruik zijn genomen is rietdekken nog steeds een vak dat je het meest in de praktijk door ervaring leert.

Er is kennis nodig van riet in zijn algemeenheid. riet is er in veel soorten, kwaliteiten, lenges enz. voor ieder onderdeel op het rieten dak is een ander soort riet nodig, door ervaring leer je de juiste keuzes te maken voor het soort riete dat je gebruikt.

waarom een rieten dak

Waarom zou u kiezen voor een rieten dak? riet is een natuurproduct en geeft uw woning een prachtige uitstraling die met pannen nooit bereikt wordt. Heeft u bijvoorbeeld een mooie vrijstaande wonging of een riante villa? wat is er dan mooier dan een vakkundig aangebracht rieten dak wat als het op de juiste manier onderhouden wordt jaren mee gaat.

Informatie-rietdekkersbedrijf
Scroll naar boven