Onderhoud rieten dak

onderhoud-rieten-dak
rieten-dak-onderhoud

Onderhoud rieten dak? .....laat het door een vakbekwame rietdekker doen

Onderhoud van uw rieten dak is noodzakelijk en moet regelmatig worden uitgevoerd.
Wanneer u een prachtig rieten dak heeft wilt u daar natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Door op tijd onderhoud aan uw rieten dak te plegen houdt het zijn mooie uitstraling en gaat de rieten dakbedekking langer mee.
Door dat wij een professioneel rietdekkersbedrijf zijn en jarenlange ervaring hebben in het onderhouden van rieten daken kunt u de zorg van uw rieten dak met een gerust hart aan ons overlaten

Bij het onderhoud van het rieten dak hoort ook het schoonmaken

Wat veel voorkomt op een rieten dak, is de aangroei van mossen en algen.

Mos en alg zijn vijanden van uw rieten dak, als er namelijk teveel mos op uw dak zit wordt daardoor het dak teveel afgesloten waardoor een rottingsproces ontstaat. Het verwijderen van mos en algen is dus van groot belang bij het onderhouden van uw rieten dak. Wij verzorgen een uitgebreide schoonmaak, maken uw dak weer helemaal mosvrij en zorgen er daardoor voor dat uw dak langer meegaat.

Door het riet regelmatig schoon te (laten) maken, voorkomt u de aangroei van mos en schimmelvorming, verlengt u de levensduur van uw dak en zorgt u ervoor dat uw rieten dak weer een mooie uitstraling krijgt.

Waar nodig is stoppen wij het rieten dak op met nieuw riet...

Vaak is er, bijvoorbeeld door slijtage, op sommige plaatsen niet meer genoeg riet aanwezig. Dan is het zorgvuldig en vakkundig bijplaatsen van riet door onze rietdekkers de oplossing. Door het aanbrengen van nieuwe bedrading en nieuw riet wordt de structuur van uw rieten dak weer opgebouwd. U zult zien: een nieuw rieten dak is dan niet per se nodig!

Het uiterlijk en de levensduur van uw dak krijgen op deze manier een flinke oppepper, zodat u nog lang plezier van uw huidige dak hebt.

Bent u benieuwd of dit een oplossing voor uw dak is? Laat het ons even weten! Dan komen we persoonlijk bij u langs om de situatie te inventariseren. We inspecteren zowel het riet als de onderconstructie en bekijken wat de mogelijkheden zijn. Na deze inspectie ontvangt u vervolgens een – uiteraard vrijblijvende – offerte van ons. 

De kosten van het onderhoud van een rieten dak

De kosten voor het onderhoud van het rieten dak zijn afhankelijk van een aantal factoren, we zetten er enkele op een rij:

  • Hoe hoog is het dak
  • Hoe is de kwaliteit van het riet wat er momenteel op het dak zit
  • Wat is de hellingshoek van het rieten dak
  • Is er een steiger nodig om het onderhoud te plegen

Om een overzicht van alle kosten goed op een rijtje te zetten kunt u het beste even vrijblijvend het contactformulier invullen. Wij kunnen dan samen met u kijken naar een passende oplossing en een vrijblijvende offerte.

Bestrijding van mos en algen scheelt enorm bij het onderhoud van uw rieten dak

Om de aangroei van algen in het  tegen te gegaan behandelen we het rieten dak met een speciaal milieuvriendelijk middel, u dak zal mooi schoon en vrij van algen blijven. Dit zal de levensduur verlengen en de uitstraling aanzienlijk verbeteren. Ook bespaart u de kosten van te snel uw rieten dak te moeten vervangen.

 

onderhoud-rieten-dak
Dit kunnen wij voorkomen
Contactformulier
Scroll naar boven