onderhoud rieten dak

Onderhoud van uw rieten dak is noodzakelijk en moet regelmatig worden uitgevoerd.
Wanneer u een prachtig rieten dak heeft wilt u daar natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Door op tijd onderhoud aan uw rieten dak te plegen houdt het zijn mooie uitstraling en gaat de rieten dakbedekking langer mee.
Door dat wij een professioneel rietdekkersbedrijf zijn en jarenlange ervaring hebben in het onderhouden van rieten daken kunt u de zorg van uw rieten dak met een gerust hart aan ons overlaten

schoonmaken rieten dak

Wat veel voorkomt op een rieten dak, is de aangroei van mossen en algen.

Mos en alg zijn vijanden van uw rieten dak, als er namelijk teveel mos op uw dak zit wordt daardoor het dak teveel afgesloten waardoor een rottingsproces ontstaat. Het verwijderen van mos en algen is dus van groot belang bij het onderhouden van uw rieten dak. Wij verzorgen een uitgebreide schoonmaak, maken uw dak weer helemaal mosvrij en zorgen er daardoor voor dat uw dak langer meegaat.

Door het riet regelmatig schoon te (laten) maken, voorkomt u de aangroei van mos en schimmelvorming, verlengt u de levensduur van uw dak en zorgt u ervoor dat uw rieten dak weer een mooie uitstraling krijgt.

Algenbestrijding rieten dak

Om de aangroei van algen in het vervolg tegen te gegaan behandelen we het rieten dak met een speciaal milieuvriendelijk middel, u dak zal mooi schoon en vrij van algen blijven. Dit zal de levensduur verlengen en de uitstraling aanzienlijk verbeteren. Ook bespaart u de kosten van te snel uw rieten dak te moeten vervangen.

Neem voor meer informatie of het aanvragen van een inspectie vrijblijvend contact met ons op, dan bespreken we samen de mogelijkheden!

onderhoud-rieten-dak
onderhoud-rieten-dak

onderhoud rieten dak kosten

De kosten van het onderhoud van een rieten dak kunnen sterk verschillen van elkaar, de volgende zaken hebben flinke invloed op deze kosten:

  • Hoe hoog is het dak
  • Hoe is de kwaliteit van uw rieten dak
  • Wat is de hellingshoek van het dak
  • Is het nodig dat wij een steiger plaatsen bij het onderhoud van uw rieten dak 
onderhoud-rieten-daken

rieten dak opstoppen

Vaak is er, bijvoorbeeld door slijtage, op sommige plaatsen niet meer genoeg riet aanwezig. Dan is het zorgvuldig en vakkundig bijplaatsen van riet door onze rietdekkers de oplossing. Door het aanbrengen van nieuwe bedrading en nieuw riet wordt de structuur van uw rieten dak weer opgebouwd. U zult zien: een nieuw rieten dak is dan niet per se nodig!

Het uiterlijk en de levensduur van uw dak krijgen op deze manier een flinke oppepper, zodat u nog lang plezier van uw huidige dak hebt.

Bent u benieuwd of dit een oplossing voor uw dak is? Laat het ons even weten! Dan komen we persoonlijk bij u langs om de situatie te inventariseren. We inspecteren zowel het riet als de onderconstructie en bekijken wat de mogelijkheden zijn. Na deze inspectie ontvangt u vervolgens een – uiteraard vrijblijvende – offerte van ons. 

Jansen rietdekkers

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, het contactformulier invullen kan natuurlijk ook.

Scroll naar top