Rietdekker

Een rietdekker is iemand die met behulp van het prachtige natuurproduct riet op vakkundige wijze een rieten dak maakt. Het vak van rietdekker is prachtig, ook werk je altijd lekker buiten en maak je echt iets moois. Je kunt jezelf niet zo maar rietdekker noemen het is namelijk niet iets wat je zomaar even snel leert. Maar met de juiste instelling en liefde voor dit mooie vak kun je een vakman worden.

Het vak van rietdekker is een ambacht

Het mooie vak van rietdekker is een ambachtelijk beroep. Al eeuwen lang wordt dit werk gedaan met liefde voor het vak. Om rietdekker te worden moet je veel praktijkervaring op doen bij een rietdekkersbedrijf.

In de praktijk leer je alle kneepjes van het vak om een vakbekwame rietdekker te worden. Je begint net als bij iedere baan onderaan de ladder. Langzaam maar zeker krijg je dan vanzelf de vaardigheden die nodig zijn. Je moet zeker geen hoogtevrees hebben want het werk gebeurt vaak op grote hoogte. Op de website van de vakfederatie voor rietdekkers vindt je alle informatie over dit boeiende vak.

Opleiding tot rietdekker

Er is ook een opleiding voor rietdekker, deze opleiding is een BBL niveau 2 opleiding en duurt twee jaar. Voor een gediplomeerde vakman met ervaring is er altijd werk te krijgen. 

Rietdekker

 

 

Scroll naar boven