rieten-dak-vervangen

Rieten dak vervangen

Wanneer moet u uw rieten dak vervangen

Rieten dak vervangen? Als een rieten dak aangebracht is door een rietdekkersbedrijf waar vakkundige rietdekkers werken die alleen de beste kwaliteit materialen gebruiken heeft u er jarenlang plezier van. Ook het onderhouden van het rieten dak is heel belangrijk en moet regelmatig worden gedaan door mensen die er verstand van hebben. U moet uw rieten laten vervangen als de rietlaag zodanig is versleten dat renovatie en opstoppen van het dak niet meer mogelijk is. Een rietdekker met verstand van zaken is prima in staat om te bepalen of er aan het dak nog iets gedaan kan worden om de levensduur te verlengen of dat het in zijn geheel vervangen moet worden.

stap voor stap vervangen rieten dak

Als besloten is het rieten dak te vervangen wordt eerst het oude dak gesloopt. Een rietdekkersbedrijf dat werkt volgens de regels van de vakfederatie zorgt ervoor dat dit op een veilige manier gebeurt en dat u zo min mogelijk overlast heeft van het slopen van uw rieten dak. Het is logisch dat alle vrijgekomen afval netjes volgens de geldende milieueisen gesorteerd wordt en wordt afgevoerd. Een fijn idee dat u zich daar geen zorgen over hoeft te maken.

Slopen rieten dak

rieten-dak-vervangen
vervangen-rieten-dak

Als het dak netjes gesloopt is en het afval afgevoerd is kan begonnen worden aan het opbouwen van een nieuw rieten dak. Nu het rieten dak toch vernieuwd moet worden is het wel zo verstandig het rieten dak direct goed te isoleren. Dit wordt gedaan met hoogwaardige isolatieplaten waar straks het rieten dak weer op wordt vastgeschroefd, een geweldig systeem wat leidt tot een schitterend resultaat. Het is ook heel goed mogelijk uw dakpannen te vervangen voor een rieten dak, uw rietdekkers zorgt dan voor het verwijderen en afvoeren van de dakpannen, doet de aanpassingen aan het dak die nodig zijn en brengt vervolgens een nieuw rieten dak aan.

vervangen-rieten-dak
rieten-kap-vervangen

kosten rieten dak vervangen

De kosten voor het vervangen van een rieten dak zijn afhankelijk van verschillende factoren. Bijvoorbeeld de bereikbaaarheid van de woning en hoe makkelijk het is een steiger te bouwen. Ook de staat van het rieten dak en de houtconstructie er onder spelen mee. Als er aan de constructie van het rieten dak niets mankeert scheelt dat enorm in de kosten. Verder heeft u nog de kosten van het isoleren van het rieten dak. U kunt het beste contact met ons op nemen door ons te bellen of het contactformulier in te vullen. Desgewenst maken wij geheel vrijblijvend een offerte op maat zodat u altijd van te voren weet wat de kosten zijn om uw rieten dak te vervangen. Dit zorgt ervoor dat u nooit voor vervelende verrassingen komt te staan en dat is een fijn idee.

Rieten kap vervangen voor en na

Op onderstaande foto’s heeft u een goed voorbeeld van het resultaat van het vervangen van een rieten dak. Deze woning heeft een compleet andere uitstraling gekregen en de bewoners kunnen weer jaren genieten van hun nieuwe rieten dak.

rieten-kap-vervangen
Voor
vervangen-rieten-kap
Na
vervanging-rieten-dak
Scroll naar top