Veelgestelde vragen over rieten daken

Bent u zich aan het orienteren  voor een rietdekkersbedrijf omdat u van plan bent uw rieten dak te laten vervangen of moet er onderhoud aan uw rieten kap gepleegd worden? Ongetwijfeld hebt u nog veel vragen. Op deze pagina geven wij antwoord op veel gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij of heeft u nog andere vragen of opmerkingen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag!

Veel gestelde vragen

De kosten van een rieten dak zijn afhankelijk van een aantal factoren:

  • Zijn er veel moeilijke details in het dak?
  • Is het dak makkelijk bereikbaar?
  • Welke dakconstructie wordt gebruikt? 
  • Moet het dak geisoleerd worden?

Jazeker, een rieten dak kan prima geïsoleerd worden, wij gebruiken daar een dampdichte isolatiefolie voor in combinatie met spaanplaat waar het riet weer opgeschroefd wordt zodat er een perfect geïsoleerd pakket ontsaat. 

Een rieten dak wat vakkundig aangebracht is met goede kwaliteit riet zou minimaal 25 jaar mee moeten gaan maar 40 jaar of langer zijn geen uitzondering. Het is ook afhankelijk van de schuinte van het dak. Hoe schuiner een dak hoe minder water er op blijft staan waardoor het riet minder snel zal rotten. Garanties voor een bepaalde levensduur zijn echter zelden te geven. Wij werken volgens de voorwaarden van de fakvederatie voor rietdekkers

Jazeker, wij vervangen uw dakpannen graag voor een rieten dak. Uw woning zal er in ieder geval een veel fraaiere uitstraling door krijgen. Wel zullen wij van tevoren moeten bekijken of uw dakconstructie geschikt is en u een eerlijk advies geven.

Nee,  een rieten dak duur is in de verzekering is een oud verhaal wat nog steeds de ronde doet. Door de introductie van het schroefdak is het brandrisico van het rieten dak enorm beperkt. Verzekeraars onderschrijven dit door het verlagen van de premies. De premie van een rietgedekt schroefdak is vergelijkbaar met dat van een pannendak. 

Scroll naar boven